Onze Ragdolls

WOUTER

        Cream Point Mitted

        Blue Mink Mitted

OLIVIA

DANA


Blue Tortie Mitted

LILA

        Chocolate Tabby

LOT


Blue Point Mitted

        Chocolate Point 

SOPHIEWOUTER (2012-2018)

Wouter was onze lieve goedzak. Samen met Dana is hij in december 2015 bij ons komen wonen. Hij voelde zich als dekkater niet zo happy en daarom is besloten hem te castreren zodat hij lekker bij de dames kon zijn. Wouter was een mooie grote kater, liep heel de dag achter ons aan en had praatjes voor tien! Helaas is hij overleden in 2018 en wij missen hem nog elke dag. 


DANA

Daan is de moeder van Wouter en is december 2015 bij ons komen wonen. Ze heeft in het verleden al een paar keer een nestje gekregen en is altijd een goede moeder gebleken voor haar kittens. Dana heeft een prachtige vacht en een mooie bles op haar neus. Verder is ze erg aanhankelijk en zit graag op schoot te spinnen.


OLIVIA

Olivia is de grapjas van de club. In juni 2017 is ze bij ons komen wonen. Olivia is altijd in voor een spelletje en haalt graag kattenkwaad uit. Ze houdt van rust in de groep en bij ruzie tussen de andere poezen, zal ze dit proberen te sussen. Ze knuffelt heel graag.


LOT

Lot is een heel zachtaardige poes die sinds augustus 2018 bij ons woont. Ze kan het met iedereen goed vinden en vindt het heerlijk om te kroelen. Lot heeft in 2020 haar eerste nestje gehad. 


LILA

Lila is ons knorretje. Ze spint al zodra je naar haar kijkt. Ze woont sinds augustus 2018 bij ons en vindt het heerlijk om 's avonds languit bij ons in de bank te liggen. Ze heeft in juli 2020 haar eerste nest gehad. 


SOPHIE

Sophie is een dochter van Olivia. Ze is geboren in april 2019. We waren op slag verliefd op haar en besloten haar te houden. Sophie heeft in september 2020 haar eerste nestje gehad. 
De Ragdoll


De Ragdoll is een raskat. Ragdolls zijn forse katten met een halflange, zijdezachte vacht. Pas rond het derde jaar zijn ze uitgegroeid en uitgekleurd. Ragdoll betekent lettelijk ‘lappenpop’, omdat de kat zich in de armen van zijn baasje echt laat hangen als een slappe pop.


Ragdolls zijn vrij rustige, aanhankelijke katten. Ze zijn heel sociaal, erg op mensen gericht, ontzettend nieuwsgierig en vriendelijk. Ragdolls blijven hun leven lang speels. Als je een Ragdoll in huis hebt moet je altijd opletten waar je je voeten neerzet want opzij gaan doen ze niet. Ragdolls willen altijd bij je zijn. Ze hebben wel een voorliefde voor één bepaald persoon in een gezin, maar vinden anderen ook lief.


Ragdolls zijn geschikt voor gezinnen met kinderen en kunnen het ook heel goed met andere dieren vinden. Tenzij deze heel dominant zijn. Ze hebben niet zo de behoefte om naar buiten te gaan en zijn ook tevreden in een kleinere behuizing. Ragdolls vinden het echt niet prettig om lange tijd alleen te zijn, ze hebben graag gezelschap. Het zijn echte kletskousen en kunnen hele gesprekken voeren. Wees lief voor ze en ze zijn lief voor u. Wanneer ze echter niet goed behandeld worden zullen ze, net als iedere andere kat, angstig, schuw of agressief worden.