Onze Ragdolls

WOUTER

Cream Point Mitted

OLIVIA

Blue Mink Mitted

DANA

 

Blue Tortie Mitted

NOVA

 

Black Solid Smoke

Wouter

Wouter is onze lieve goedzak. Samen met Dana is hij in december 2015 bij ons komen wonen. Hij voelde zich als dekkater niet zo happy en daarom is besloten hem te castreren zodat hij lekker bij de dames kan zijn. Wouter is een mooie grote kater, loopt heel de dag achter ons aan en heeft praatjes voor tien!

 

DANA

Daan is de moeder van Wouter en is december 2015 bij ons komen wonen. Ze heeft in het verleden al een paar keer een nestje gekregen en is altijd een goede moeder gebleken voor haar kittens. Dana heeft een prachtige vacht en een mooie bles op haar neus. Verder is ze erg aanhankelijk en zit graag op schoot te spinnen.

 

NOVA

Nova is een hele lieve speelse poes, die in februari 2017 bij ons is komen wonen. Nova is een Solid Ragdoll waardoor ze prachtige golden eyes heeft en ook een bijzondere vachtkleur, namelijk Black Smoke. Dit wil zeggen dat de wortels van haar haar wit zijn. Hierdoor krijgt ze de typische smoke kleur. Nova is de Bob Marley van onze poezengroep: altijd relaxed en echt nergens van onder de indruk.

 

OLIVIA

Olivia is de grapjas van de club. In juni 2017 is ze bij ons komen wonen. Ze is Blue Mink Mitted van vachtkleur. Olivia is altijd in voor een spelletje en haalt graag kattenkwaad uit. Ze houdt van rust in de groep en bij ruzie tussen de andere poezen, zal ze dit proberen te sussen. Ze knuffelt heel graag.

 

 

De Ragdoll

 

De Ragdoll is een raskat. Ragdolls zijn forse katten met een halflange, zijdezachte vacht. Pas rond het derde jaar zijn ze uitgegroeid en uitgekleurd. Ragdoll betekent lettelijk ‘lappenpop’, omdat de kat zich in de armen van zijn baasje echt laat hangen als een slappe pop.

 

Ragdolls zijn vrij rustige, aanhankelijke katten. Ze zijn heel sociaal, erg op mensen gericht, ontzettend nieuwsgierig en vriendelijk. Ragdolls blijven hun leven lang speels. Als je een Ragdoll in huis hebt moet je altijd opletten waar je je voeten neerzet want opzij gaan doen ze niet. Ragdolls willen altijd bij je zijn. Ze hebben wel een voorliefde voor één bepaald persoon in een gezin, maar vinden anderen ook lief.

 

Ragdolls zijn geschikt voor gezinnen met kinderen en kunnen het ook heel goed met andere dieren vinden. Tenzij deze heel dominant zijn. Ze hebben niet zo de behoefte om naar buiten te gaan en zijn ook tevreden in een kleinere behuizing. Ragdolls vinden het echt niet prettig om lange tijd alleen te zijn, ze hebben graag gezelschap. Het zijn echte kletskousen en kunnen hele gesprekken voeren. Wees lief voor ze en ze zijn lief voor u. Wanneer ze echter niet goed behandeld worden zullen ze, net als iedere andere kat, angstig, schuw of agressief worden.